header-photo

Pak Samad & iklan...

7.30 pagi - mula!

6.30 petang - selesai!
Terima kasih kepada tenaga kerja Pesaka Grey & A Plus Film yang profesional!

video

10 reaksi:

mxypltk said...

Abang Helmy,

Iklan apa ni? Bila main kat TV???

Helmy Samad said...

Salam Bang,

ini iklan untuk sebuah syarikat kereta nasional yang akan mula disiarkan seminggu sebelum 31 Ogos.

sis_aflah said...

Salam Abang Helmy,

Iklan ni sudah disiarkan ke belum? saya mencari-cari juga wajah pak samad.. tapi belum kelihatan..

helmy said...

Salam.

Iklan tv mula malam ini. Iklan radio dari minggu lepas.

khemy said...

i've seen it this morning..yeay!!

sis_aflah said...

salam abg helmy..

sy pun dh tgk sejam yg lalu.. :)

s.k singapor said...

Salam,

It's sooo tastefully done!!!

Indah dengan estetika makna dan estetika bentuk!

Sukaaa sangat... asyik klik aje sebab nak dengar over and over...
You can just see the professionalism in action through the end-product...

Saya baru dapat report yang sedara mara saya disana pun suka dengan iklan ini...

Syabas kepada mereka yang mencipta konsep ini!
Terima kasih, Pak Samad!
Terima kasih, Abang Helmy sebab meletakkannya di sini!

Wassalam.

Maslina Mahbu @ Armiza Nila said...

salam bang Helmy,

Miza bangga betul dgn Pak Samad [idola] saya.

Puisi Al-Amin beliau Miza belum habiskan...panjang..........kan.

Tahinah buat Pak Samad. Ternyata kini mata masyarakat dapat melihat dan terbuka hati untuk mengembalikan hidup puisi utk ditatapi dan dinikmati masyarakat Malaysia umumnya.

Semoga pihak berwajib akan terus berusaha untuk memartabatkan deklamasi puisi seperti yg dilakukan oleh pihak swasta seperti Perodua. Sebenarnya iklan ini begitu simbolik.

Pak Samad berjalan kaki. Perodua di jalan raya....

indah.....


Armiza Nila
Kuching

p/s...ada masa jenguklah juga blog adik ya...

Ali said...

Salam.

Terima kasih singgah.

Saya "hampir" hari-hari jenguk...tapi tak tahu nak mencelah kat mana...hehehhe

zaharahanum said...

Assalamualaiku wbt.
Saya dah tengok iklan ini di tv dan mendengar puisinya yg lebih indah dimainkan di radio,
Jujurnya, saya rasa bangga setiap kalai menonton dan mendengarnya!