Mengapa kebanyakkan kedai makan...
Dulu sedap, lama-kelamaan jadi tidak sedap?
Dulu bersih, kini kotor (terutama tandasnya!)?
Dulu servisnya baik, kini terpaksa panggil berkali?
Dulu murah, kini mahal?
Dulu porsinya besar, kini mengecil?
Dulu pelayannya comel lote dan peramah, la ni tu diaaaa dan benkeng?
Mengapa kebanyakkan kedai makanan seperti ini biasanya milik orang Melayu?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 reaksi:
Mungkin kerana tuan sudah bosan ..tak gitu?Jadi yang elok pun nampak tak elok. :)
kedai mamak pun sama. tapi orang ramai gak datang
sama jek tak yang melayu yang mamak pon tak ada bezanya...kalau kat kampung saya di Tokyo, tak ada masalah mcm ni tuan!
bila kedai dah maju, untung bertambah...mulalah layanan, kualiti makanan menurun..
Post a Comment